Soya Group skänker vaccindoser till COVAX - dubblerar medarbetarnas donationer

Vaccinering mot Covid-19 pågår nu för fullt på många håll i världen. Samtidigt lever miljarder människor i länder som inte har pengar att vaccinera sin egen befolkning. Därför donerar Soya Group, genom Wallenius Lines, en vaccindos per anställd till världens fattigaste länder. Dessutom dubblerar vi alla insättningar från de medarbetare som också vill bidra till att världens fattigaste ekonomier får möjlighet att vaccinera sina invånare.

I Sverige räknar myndigheterna med att en majoritet av svenska befolkningen över 18 år vara vaccinerad under sensommaren. Men om det är något som forskare, läkare, myndigheter och politiker verkar vara överens om, så är det att pandemin inte kommer att vara över förrän i princip alla är vaccinerade. Eller som Vaccine Forward säger: ”Ingen är säker förrän alla är säkra”.

Vaccineforward

 

 

 

 

 

 

 

Soya Group har valt att samarbeta med Vaccine Forward, en svensk organisation som skapat en insamlingsplattform för att göra det enkelt för privatpersoner och organisationer att skänka pengar till inköp av Covid-19 vaccin. Vaccinet ska gå till världens 92 fattigaste ekonomier. Alla insamlade medel skickas över till till GAVI, den Globala Alliansen för Vaccinationer och Immunisering som samarbetar med WHOs olika projektgrupper kring upphandling och distribution av Covid-19 vaccinet.

– Vi vill vara med och bidra till att mildra även denna kris, säger Cecilia Kolga, ansvarig för Soya Groups samhällsstöd och Sponsringsinsatser.

Vi har en lång tradition av att samarbeta med organisationer som Röda Korset, Rädda Barnen och Läkare utan Gränser och regelbundet fylla på deras krisfonder. De vet betydligt bättre än vi hur och när dessa pengar ska användas och kan säkerställa att pengarna går till rätt saker. Vi gör på samma sätt nu. Vaccine Forward har kanalen för insamling och ser till att pengarna kommer fram till GAVI och COVAX-programmet.

Vaccine Forward har räknat ut att en vaccindos kostar 85 kr. Genom Wallenius Lines skänker Soya Group en dos för varje medarbetare i koncernen, alltså 85 000 kr.

Relaterade artiklar