Kunskap lägger grund för hållbar utveckling

Text Gertrud Hermansen Publicerad 12 augusti, 2020
Vid World Maritime University (WMU) i Malmö formas framtida ledarna för den maritima industrin. En av dem är Hnin Oo Wai från Myanmar, vars utbildning har möjliggjorts av Wallenius Marine.

Hnin Oo Wai arbetar vid avdelningen för marinadministration i Myanmar. I juni 2020 inledde Hnin ett 14 månader långt program i sjöfartsfrågor vid World Maritime University (WMU),vilket möjliggjordes genom sponsring från Wallenius Marine. Hennes mål är att öka kvaliteten på Myanmars Maritime Education and Training (MET) – en avgörande del för att kunna vidareutveckla de maritima standarderna i regionen.

– Det finns många kompetenta seniora medarbetare på vår avdelning, men de flesta kommer att gå i pension snart, säger Hnin. För att uppfylla behoven i vårt land och även på vår avdelning behöver vi mer kvalificerade instruktörer för att uppgradera vårt MET-system.

 

Vill vara en drivkraft

För Wallenius Marine erbjuder sponsorrollen en möjlighet att vara en drivkraft för att utveckla höga standarder för utbildning, arbetsmiljö och hållbarhetsfokus i hela branschen. Capt. San Win, HR-chef på Wallenius Marine i Singapore, var ansvarig för att identifiera vem som skulle tilldelas sponsringen.

– Att sponsra Hnin är en del av Wallenius Marins insatser för hållbarhet. Hela poängen med vårt arbete är att skapa gott i samhället – idag och imorgon – genom aktiviteter och processer som kommer att göra en verklig skillnad, säger San Win.

 

Starka partnerskap

– WMU är en del av FN-familjen, och det är mycket viktigt för en hållbar utveckling av hela sjöfarts- och havssektorn att vi bygger starka partnerskap med industrin och med statliga myndigheter. Genom Wallenius Marins sponsring av Hnin kan vi bidra med vår expertis för att hjälpa utvecklingen av generationer av studenter inom Myanmars MET-system, till fördel för landet, regionen och det internationella samfundet, säger WMU: s rektor Dr Cleopatra Doumbia-Henry.

Relaterade artiklar