7 smarta designlösningar för miljön

Innovativ fartygsdesign kommer att göra det möjligt att transportera 6.500 Volkswagen-bilar med betydligt mindre utsläpp med hjälp av teknik som finns tillgänglig idag.

Bilindustrin gör stora steg för att minska sitt miljöavtryck i alla delar av sin leveranskedja. Därför leder Wallenius Marine byggprojektet för två multifuel-fartyg med kapacitet att bära 6.500 bilar vardera. Fartygen kommer att chartras ut till Volkswagen Konzernlogistik GmbH & Co.

– Vi är mycket glada över att få Wallenius Marine som vår partner för att hjälpa oss att nå våra mål för att minska koldioxidutsläppen, säger Simon Motter, chef för Volkswagen Konzernlogistik, på Walleniusmarine.com

Så ska miljöpåverkan från fartygen minskas:

  1. Multifuel-motorer (LNG/LBG/diesel/syntetisk diesel) anpassade för befintliga bränslen samt mer miljövänliga alternativ som är i en utvecklings- eller tidig expansionsfas.
  2. Batterier för att ytterligare minska bränsleförbrukningen.
  3. Strandanslutning för nollutsläpp i hamn.
  4. En ny design för rampsystemet sparar tid i hamn, vilket gör att fartyget kan gå långsammare till sjöss.
  5. Axelgenerator av aktiv frontändtyp för att minska bränsleförbrukningen.
  6. En aerodynamiskt optimerad form som minskar motståndet med en tredjedel jämfört med konventionella konstruktioner, vilket ger betydande besparingar för blåsiga Atlantrutter.
  7. Invasiva arter sprids över världen genom fartygs ballastvatten, som används för att få stabilitet. Denna design eliminerar behovet av ballastvatten när den kör fullastad på Nordatlanten. En annan fördel med att inte bära tungt ballastvatten är minskad bränsleförbrukning och därmed minskade utsläpp.

Volkswagen

Relaterade artiklar