Huvudpartner för Stadsmissionens Mötesplats St Paul

Foto Stockholms Stadsmission Publicerad 05 mars, 2021
St Paulskyrkan på Mariatorget på Södermalm, förvärvades för några år sedan av Stockholms Stadsmission. Nu står man inför en stor renovering för att anpassa lokalerna till en inkluderande mötesplats dit alla är välkomna. Med en ansenlig donation blir Wallfast och Walleniusrederierna huvudpartners i projektet.

Mötesplats St Paul har länge inneburit en trygg plats för Stockholms Stadsmissions deltagare med möjlighet till stöd i form av mat, värme, rådgivning och gemenskap. Redan 2015 fanns visionen om att skapa en mötesplats med stort hjärterum främst för Stockholms Stadsmissions deltagare, men i ett större perspektiv öppna upp för alla som vill fördjupa sitt samhällsengagemang.

Mikael Eskils VD på Wallfast säger:

– Vi går in som en av projektets huvudpartners i Mötesplats St Paul med vårt systerbolag Walleniusrederierna. St Paulskyrkan ligger både oss och våra ägare varmt om hjärtat, eftersom koncernens ursprungliga huvudkontor ligger granne med kyrkan. Att bidra till att utveckla den här lokalen till en dynamisk mötesplats där alla människor, oavsett livsbakgrund, är välkomna känns både värdefullt och innerligt från vår sida.

Ombyggnationen av St Paul kommer innebära att Stockholms Stadsmission har möjlighet att hjälpa fler människor som lever i social utsatthet. Utöver kärnverksamheten ska nya St Paul också vara en plats för samtal och debatt i samhälls- och demokratifrågor, arrangemang av kulturevent och en utbildningsplats inom sociala projekt.

Ombyggnationen startar i mars 2021 och beräknas pågå under 15 månader med invigning hösten 2022. På Stockholms Stadsmissions webb kan man följa ombyggnationen och planeringsarbetet framåt www.stadsmissionen.se/stpaul

Läs pressmeddelandet från Stockholms Stadsmission

Vi är stolt huvudpartner till Stockholms Stadsmission

Relaterade artiklar